Spectacol de caritate: „Ajută-mă să te aud”

Spectacol de caritate: „Ajută-mă să te aud”

-
//
11.12.2017

Peste 90 de copii hipoacuzici, care studiază la Școala Specială nr. 12 din Chişinău, au organizat duminică, 10 decembrie, un adevărat spectacol la teatrul „Ginta Latină”, unde au evoluat în scenă alături de interpreți autohtoni.

Spectacol de caritate: „Ajută-mă să te aud”

Intrarea la concertul de caritate a fost liberă, iar fiecare spectator a avut posibilitatea să facă donații. Donațiile adunate urmează a fi folosite, ca şi în anii precedenți, pentru dotarea sălilor școlii cu mijloace TIC. Pe lîngă concert, copiii cu deficienţe de auz au expus şi o serie de obiecte confecționate de ei, transmite IPN.

Directoarea Școlii, Nina Rusu, a declarat că spectacol de caritate cu genericul: „Ajută-mă să te aud” este la a treia ediție. „Astăzi este o zi în care arătăm publicului larg cine sîntem noi şi de ce sînt în stare copiii cu deficienţe de auz. Nu trebuie să avem bariere sau frici să-i primim în societate ca pe persoane integre. Ei nu au nevoie doar de afecțiune, atenție sau de grijă din partea noastră, ci ei au nevoie să simtă că sînt persoane depline în societate. Acesta este scopul nostru pentru integrarea lor eficientă în societate”, a notat Nina Rusu.

Concertul de caritate a fost organizat cu sprijinul Direcției generală educație, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău. Șefa Secției informare şi relații cu comunitatea, Elena Vorotneac, a declarat că această activitate are drept scop sensibilizarea societății, care trebuie să fie conștientă că deși suferă de anumite deficienţe, acești copiii nu sînt diferiți, ba chiar mai mult, sînt foarte talentați. Aceste spectacole vin să motiveze acești copii, dar şi ajută societatea să se mobilizeze în sprijinirea unor astfel de inițiative.

Prezentă la eveniment, Elena Belei, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării, a spus că acest spectacol transmite emoții deosebite, iar întîmplător sau nu, această zi a coincis cu căderea primei zăpezi, adică începe miracolul sărbătorilor de iarnă. „Acești copii ne fac să iubim, să fim atenți şi ne încurajează”, a declarat Elena Belei, menționînd că acest talent prezentat în scenă de către copii face lumea mai bună.

În cadrul programului, deși suferă de surditate tardivă, copiii au cîntat în limbajul mimico-gestual împreună cu interpretele – Adriana Ochișanu, Georgeta Voinovan, Aura, Mariana Mihăilă, Catalina Rusu ș.a. – piese renumite. De asemenea, copiii au prezentat mai multe numere artistice cu diferite stiluri de dans. 

Sursa: ipn.md