mamaplus

O șoferiță a lovit pe o trecere de pietoni trei copii, doi dintre care au murit

-
//
20.07.2021

În după-amiaza zilei de 16 iulie, pe strada Aviatorilor din Moscova, Valeria Bashkirova, în vârstă de 18 ani, aflându-se la volanul unui automobil de model Mazda, a lovit 3 copii în vârstă de 9 luni, 3 și, respectiv, 5 ani. Copiii erau alături de părinți pe o trecere de pietoni nereglementată de semafoare. Toți copiii au fost spitalizați. Băiatul de 5 ani a murit câteva ore mai târziu, iar copilul de 3 ani a murit pe 17 iulie. Cel mai mic copil, de 9 luni, are o comoție cerebrală și un traumatism cranian închis. Pe 17 iulie tânăra a fost plasată în arest la domiciliu.

Valeria Bashkirova și-a recunoscut pe deplin vinovăția și susține că îi pare rău de cele întâmplate. După cum precizează TASS, familia fetei și-a exprimat disponibilitatea de a „face cel puțin ceva pentru a ajuta” familia afectată și de a plăti victimelor despăgubiri bănești.

Fata a fost întotdeauna atentă la conducerea automobilului, al cărui permis de conducere l-a primit nu cu mult timp în urmă. Familia ei dorește să facă ceva pentru a ajuta victimele, spunând că este gata să ofere orice asistență materială care este în puterea sa, a declarat reporterul TASS, fiind prezent în sala de judecată.

Tânăra și-a recunoscut vina și regretă cele întâmplate.

Sursa a precizat că întreaga familie a acuzatei este „în stare de șoc”, dar în același timp consideră că înăsprirea măsurii preventive împotriva fetei este excesivă, deoarece „nu intenționează să se ascundă nicăieri”. Avocatul fetei, Albert Iakubov, a refuzat categoric să comenteze și a ignorat reporterul TASS.

Până ieri, Valeria Bashkirova a fost în arest la domiciliu, iar luni, 19 iulie, Curtea Tverskoy din Moscova a schimbat măsura de reținere în detenție, fiind în arest până pe 16 septembrie 2021. Potrivit datelor preliminare, tânăra riscă până la 7 ani de închisoare.
 

mamaplus