mamaplus

O mamă și-a omorât fetița de 2 luni pentru că „nu suporta să o audă cum plânge”. Ce pedeapsă va ispăși

-
//
25.05.2021

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru omor calificat după ce şi-a omorât fiica pentru că „nu mai suporta să o audă cum plânge”. Sentința poate fi atacată cu apel. Femeia a fost acuzată în iunie 2020, pe motiv că şi-a omorât fiica în vârstă de două luni. Inițial, tribunalul a condamnat-o la 8 ani şi trei luni de închisoare. Sentința a fost atacată, iar cazul a fost retrimis la tribunal pentru rejudecare. În urma rejudecării tânăra a fost condamnată la 18 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi omor calificat.

Ancheta deschisă în urma omorului din județul Olt, România, avea să scoată la iveală că tânăra lituaniană s-a stabilit în România după ce a l-a cunoscut pe concubinul său, român, în Anglia. În perioada 2017-2018 cei doi concubini mergeau periodic la lucru în Anglia, iar în august 2018, cei doi concubini au revenit în România, unde tânăra lituaniană a născut un băiat.

În 2019, bărbatul a plecat singur la muncă în străinătate, iar concubina sa a rămas cu copilul acasă, în Olt. În 31 martie 2020, concubina sa a născut cel de-al doilea copil, o fetiță. La trei săptămâni de la naşterea fetiței, bărbatul a plecat din nou la muncă în Anglia, iar tânăra a rămas să aibă grijă de copii, fiind ajutată cu creşterea celor doi copii de fratele bărbatului şi prietena acestuia, dar şi de soacra lituanianei.

„A vrut să o facă să nu mai plângă...”

Audiat, atât în cursul anchetei, cât şi în proces, tatăl fetiței a declarat că în 4 iunie 2020, în timp ce era în Anglia, a primit un sms de la un vecin care îi prezenta condoleanțe, dar nu a ştiut despre ce este vorba. Când şi-a sunat fratele a aflat că fetița a murit. Inițial, bărbatului i s-a spus că fetița s-a înnecat cu lapte, dar a doua zi a aflat de la medicii legişti că fetița a fost lovită. Întors în țară abia peste două săptămâni, din cauza restricțiilor COVID-19, bărbatul a fost contactat de concubina sa, aflată în arest, care i-a spus că nu realizează ce a făcut, ştie că a făcut rău şi că „a vrut să o facă să nu mai plângă pentru că o auzea doar țipând”.

Bărbatul a mai declarat că tânăra i-a trimis şi o scrisoare în care i-a spus acelaşi lucru, dar nu a avut puterea să o viziteze pentru a discuta personal cu ea despre fapta pe care a comis-o.

Potrivit martorului, când a ajuns acasă, femeia se afla în camera de la mijloc a locuinței, pe covor, cu victima în brațe, iar plângând spunea că „fetița sa nu poate să vorbească”. Rudele fetiței au chemat salvarea, dar nu s-a mai putut face nimic. Tânăra lituaniană a declarat că în timp ce se afla singură cu copiii săi acasă, fetița a început să plângă, a luat-o în brațe şi pentru că nu s-a calmat, s-a enervat foarte tare.

Femeia a zdruncinat puternic copilul

„Nu am mai văzut nimic”, a declarat tânăra, care a recunoscut că a zdruncinat-o pe fetiţă cu intensitate, fără să poată aproxima de câte ori, după care, în timp ce o ținea de trunchi, a lovit-o cu putere cu spatele de marginea pătuțului ei, care este din lemn, capitonat cu burete.

Tânăra în vârstă de 25 de ani a mai declarat că a recurs la acest gest, pentru că, după ce a născut-o pe fetiță şi au venit acasă, „am simțit că are ceva, dar nu ştie ce”. „Nu mai suportam când auzeam că un copil plânge”, a declarat femeia, care a spus că această „senzație”, a avut-o doar după naşterea fiicei, fără să aibă această problemă la naşterea primului copil. Inculpata a mai declarat „nu a avut intenția să îi facă rău fiicei sale, ci a acționat sub impulsul situației de surescitare”.

Înainte de a fi omorâtă, fetița a fost dusă la spital

În urma achetei deschise după uciderea fetiței de două luni s-a mai aflat că, înainte de crimă cu aproximativ o lună, fetița a fost dusă la spital cu o vânătaie la cap şi suspiciuni de agresiune. Lituaniana a scăpat atunci de acuzații după ce a spus că fetiţa a căzut din pat după ce fratele mai mare i-a tras perna. Ulterior, femeia a recunosut că „în data de 14 mai 2020, revenind acasă cu minora, după externarea din spital, intrucât plângea s-a enervat şi a lovit victima cu palma de două ori in zona pieptului şi de două ori pe spate”.

„Potrivit declarației inculpatei loviturile au fost destul de puternice, fiind posibil ca în acele imprejurări să se fi produs cele 25 de fracturi costale constatate cu ocazia efectuării autopsiei”, se arată în sentința prin care lituaniana a fost condamnată la 25 de ani de închisoare.