mamaplus

O fetiță a murit după ce o instanță a decis deconectarea ei de la aparate

-
//
14.11.2023

O fetiță pe nume Indi Gregory a murit, după ce o instanță din Marea Britanie a decis deconectarea ei de la aparate. Cazul copilei a făcut înconjurul lumii.

mamaplus

Indi, o fetiță în vârstă de opt luni, suferea de o afecțiune genetică mitocondrială incurabilă. Cazul ei a ajuns la Înalta Curte și la Curtea de Apel, transmite stirileprotv.ro.

Judecătorii au decis că fata ar trebui să fie deconectată de la aparate, dar săptămâna trecută Italia s-a implicat în acest caz și i-a dat cetățenie italiană ca părinții să o poată duce la un spital din Roma pentru tratament.

Încercarea lor a eșuat, însă, vineri, iar părinților li s-a spus că fata va fi deconectată de la aparate. Ea a murit duminică spre luni noaptea.

„Viața lui Indi a luat sfârșit la ora 01.45 dimineața. Soția mea, Clare, și cu mine suntem furioși, îndurerați și rușinați. Sistemul medical și judecătorii nu doar că i-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă, dar i-au luat și demnitatea de a muri în casa familiei. Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi, dar nu vor reuși niciodată să-i ia și sufletul. Am știut că era specială din ziua în care s-a născut, au încercat să scape de ea fără ca nimeni să știe, dar Clare și cu mine ne-am asigurat că va rămâne în memoria tuturor pentru totdeauna”, a transmis tatăl fetei.

Când a aflat de cazul ei, premierul italian Giorgia Meloni i-a oferit fetei cetățenia italiană, un spital de copii din Roma oferindu-se să îi administreze tratament. Părinții nu au reușit, însă, să treacă de decizia judecătorilor din Marea Britanie.