mamaplus

Mai multe familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei

-
//
16.08.2022

Vești bune pentru unele familii din municipiul Chișinău! Autoritățile municipale promit să le ofere un ajutor financiar în valoare de 2000 de lei. Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga, a specificat că este vorba de familiile ce au trei sau patru copii.

„De acest ajutor pot beneficia și familiile social-vulnerabile, începând cu primul copil, și celelalte familii ce au trei sau mai mulți copii. Beneficiarii suportului financiar sunt familiile cu viză de reședință în municipiul Chișinău. Banii sunt acordați în baza unei cereri ce conține copiile buletinelor de identitate a ambilor părinți și copiile certificatelor de naștere a copiilor”, a spus Marina Buga.

Funcționarul a subliniat că solicitările sunt examinate timp de 20 de zile.

„Setul de acte se prezintă la Direcția Generală Asistență Socială din capitală, în termen de 12 luni de la nașterea copilului. Banii sunt alocați din bugetul municipiului Chișinău”, a afirmat Marina Buga.

Proiectul a fost inițiat în anul 2019. În anul 2020, de ajutor au beneficiat 613 familii, iar în 2021 – 486. De la începutul anului curent, 187 de familii au primit suportul financiar din partea Primăriei capitalei.