mamaplus

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii nu mai sunt locuri libere. Ce solicită medicii

-
//
12.04.2020

Spitalul Clinic municipal de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău, care este antrenat în tratarea micuților testați pozitiv cu virusul de tip nou, nu mai dispune de paturi libere. Anunțul a fost făcut astăzi de către directoarea Spitalului, Ludmila Burcă, în cadrul briefingului tradițional al Ministerului Sănătății, după ședința Punctului Focal.

Astfel, Ludmila Burcă a solicitat Ministerului Sănătății să rezolve această problemă pentru că actualmente, instituția nu poate prelua cazurile de îmbolnăvire din țară.

Potrivit directoarei, în total, instituția are internați 120 de pacienți. Dintre aceștia 107 sunt confirmați cu COVID-19. Ea afirmă că, capacitatea instituției este doar de 100 de paturi, însă au fost amenajate mai multe paturi destinate maturilor, care îi însoțesc pe copii.

„Instituția noastră nu a intrat în ordinul care a fost emis pe data de 10 aprilie curent, în privința externării cu un singur rezultat negativ. De asta, noi rugăm respectuos ca să fie studiată problema și să vedem ce putem face pentru că nu putem lua acum pacienții din Republică. Suntem telefonați, dar locuri fizic, practic nu avem”, a spus Burcă.

Precizăm că, din cei 107 pacienți confirmați cu COVID-19, 75 sunt copii și 32 sunt maturi. 44 de pacienți sunt cu forme medii de boală, iar alți 63 de pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Directoarea Spitalului mai susține că angajații sunt dotați cu costumele necesare de protecție și instituția are suficienți dezinfectanți. 

„Costume pentru protecție 1 600 de seturi ceea ce înseamnă costum împreună cu ochelari, respirator, două perechi de mănuși și bahile cu care intră în costum. În fiecare zi la noi merg 68-70 de zile. Cu aceste costume sunt echipați doctorii, asistenții și infirmierii. Am cumpărat dezinfectate de 10 ori mai multe și am asigurat cam pentru trei luni necesitatea de dezinfectant”, a conchis Ludmila Burcă.