mamaplus

Doi copii din Căușeni au stat două zile cu mama lor moartă în șopronul casei

-
//
27.07.2021

Doi copii au rămas orfani, după ce mama lor a fost găsită strangulată într-un şopron din gospodărie. Mai mult decât atât, minorii de 9 şi, respectiv, 11 ani, au stat aproape două zile în casă, la câțiva metri de corpul neînsuflețit.

Femeia de 34 de ani a dispărut sâmbătă seara, după ce le-a pregătit mâncare copiilor şi le-ar fi spus că merge în vizită la o prietenă, dar nu a mai revenit. Bunica minorilor, care locuieşte într-un sat din raionul Ştefan Vodă, a fost cea care a tras un semnal de alarmă, deoarece fiica sa nu răspundea la telefon.

"Duminică am sunat şi ea nu a răspuns. Sâmbătă seara m-a sunat mi-a spus că îi este greu că el o să vină acasă şi o să o bată nu ştiu ce. Spunea să vină la noi. Eu i-am zis vină, dar ea zice am să mai văd şi nu a mai venit", a spus Alexandra Guți, bunica copiilor.

Bătrâna l-a rugat pe fiul său să meargă în sat şi să vadă ce se întâmplă. Acolo bărbatul a găsit-o pe sora lui strangulată într-un şopron din spatele casei. Copiii nu ştiau despre cele întâmplate.

"Trag de uşa asta şi nu se deschide, de-am ceva nu mi-a plăcut şi era aici un cuțitaş, am ridicat în sus şi când am deschis uşa am văzut-o pe ea în față. Am ieşit prin partea cealaltă am închis uşa şi le-am spus copiilor dați mâncare la rățuşte că nanul acuş o să vină, ca să nu să se sperie, şi m-am dus la Primărie să spun la sectorist", a menționat Veaceslav Afanasie, fratele femeii.

Mama femeii susține că fiica ei şi-a pus capăt zilelor pentru că se certa deseori cu tatăl copiilor, care se află de mai mulți ani la muncă în Federația Rusă.

"Eu nu ştiu ce au avut ei, el nu e acasă, e la Moscova. El tot îi spunea că o să vină, o să ia copiii. Nu trebuia să facă acest lucru, trebuia să vină la noi. Cred că s-a speriat de el, nu trebuia să facă acest lucru", a explicat Alexandra Guțu, bunica copiilor.

Asistentul social din sat spune că familia, deşi săracă, nu era în evidența autorităților. Cei doi copii se află temporar la un centru de plasament din localitate, până când tatăl lor va reveni de la Moscova. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii tragediei.