Detalii în cazul celor două incendii din Chişinău

Detalii în cazul celor două incendii din Chişinău

-
//
21.04.2018

Ieri, în Capitală au fost două incendii devastatoare, unul la un centru comercial de pe strada Ismail și altul la Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. 

Detalii în cazul celor două incendii din Chişinău

Incendiul produs la centrul comercial din strada Ismail, colţ cu bulevardul Dimitrie Cantemir din capitală, a fost lichidat. În total, a fost afectată o suprafaţa de peste 500 de metri pătraţi a căptuşelii de la acoperiş şi a pereţilor laterali.

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat pentru IPN că deocamdată nu se cunoaşte de la ce a pornit incendiul, însă toate circumstanţele urmează a fi stabilite de către specialişti. 

Cât ţine de incendiul produs la Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, deşi acesta a fost localizat, către ora 17.00, lichidarea nu a fost dată încă. Flăcările au cuprins o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi din acoperişul instituţiei. Aflaţi la faţa locului, pompierii efectuează lucrări de spălare şi de demontare La fel, toate circumstanţele, cauza şi prejudiciul urmează a fi stabilite ulterior. 

În ambele incendii, care s-au produs la diferenţă de aproximativă oră, toate persoanele aflate în interior au fost evacuate, iar nimeni nu a avut de suferit. La Institutul de Zoologie a fost antrenată întreaga garnizoană de autospeciale şi pompieri a municipiului Chişinău.  

Sursa: adevarul.ro