mamaplus

Accesul populației la servicii de endoscopie va fi extins

-
//
18.08.2022

Compania Națională de Asigurări în Medicină a semnat un acord adițional în valoare de aproape două milioane de lei cu Centrul Republican de Diagnosticare Medicală pentru prestarea serviciilor de endoscopie și sporirea accesului persoanelor asigurate la acest tip de investigații.

„Procurarea adițională a serviciilor de endoscopie diagnostică, curativă și operatorie va contribui la reducerea timpului de așteptare pentru aceste servicii de înaltă performanță. Monitorizăm felul în care evoluează situația și luăm măsuri ca persoanele asigurate să beneficieze de asistență medicală de calitate”, susține Ion Dodon, directorul general al CNAM.

Contractarea adițională a serviciilor sus-menționate a devenit posibilă după ce Secția de endoscopie a CRDM a fost renovată și dotată cu aparataj de ultimă generație. Volumul de servicii medicale acordate populației este în continuă creștere datorită cetăţenilor care achită conştiincios prima de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Endoscopia este o o metodă de examinare a organelor interne utilizând sisteme optice și de iluminare – endoscope. Pacienții sunt de obicei îndreptați pentru examinare endoscopică de către un medic generalist, gastroenterolog, urolog sau pneumolog. De asemenea, alți specialiști apelează uneori la această metodă pentru a clarifica diagnosticul.