mamaplus.md

În 48 de ore va fi inaugurat Târgul de Crăciun

0
//
13.12.2018

Încă două zile ne mai despart de Târgul de Crăciun din centrul Capitalei. 

mamaplus.md

Organizatorii promit multe surprize și spun că acesta este demn de marile capitale europene. Tîrgul de Crăciun este amenajat, la fel ca și anul trecut, pe strada 31 august 1989 din Chișinău, iar pregătirile sînt pe ultima sută de metri.

Cele 30 de căsuțe, care vor ademeni oaspațeții tîrgului cu bucate delicioase, vin fiert, dulciuri, decorațiuni de iarnă și suvenire numai bune de oferit celor dragi, sînt în proces de instalare. Își finalizează „ținuta” și principalul simbol al Tîrgului de Crăciun – bradul falnic de aproximativ 20 de metri, care va fi împodobit cu sute de globuri și 46 de mii de luminițe. Zeci de muncitorii „roiesc” de cu zor, pentru ca Zona de Poveste, Zona de Gheață, cele 3 Zone ale distracţiei, Zona Tradițiilor și Zona Fotografiilor să fie la înălțimea așteptărilor vizitatorilor.

Roata Panoramică, una dintre nouătățile celei de-a doua ediții, se pregătește și ea să „îmbrace” straie de sărbătoare. Sîmbătă, 15 decembrie, începînd cu ora 18.00, în inima capitalei vom întoarce prima „filă” a unei povești feerice. Vom aprinde Pomul de Crăciun în clinchete de clopoței și focuri de artificii, iar Orchestra „Lăutarii” ne va „molipsi” cu voie bună, susținînd un concert de pe scena principală. Prima zi a celui mai frumos eveniment de iarnă din țară se va încheia cu o premieră – lansarea colindului oficial al Tîrgului de Crăciun – „Acasă de Crăciun” – care va fi interpretat de formația „Brio Sonores”.

Melodia va fi inclusă într-un CD cu același nume, care va conține 15 colinde romînești și internaționale și va fi scos pe piață în aproximativ 2000 de exemplare, tot din 15 decembrie. 

Sursa