mamaplus

Pâinea nu se mai scumpește. Producătorii s-au răzgândit peste noapte

-
//
20.12.2019

Cel mai mare combinat de panificaţie din ţară a anunţat că revine la preţurile anterioare pentru pâinea "Dacia" și "Borodinski", la o zi după ce s-a aflat că s-au scumpit cu 35 de bani. Reprezentanţii companiei şi-au dat seama, peste noapte, că pot acoperi creşterea preţului de import a făinii de secară. 

"Majorarea temporară a prețului pentru aceste tipuri de pâine a fost determinată de creșterea prețului la făina de secară, un produs de import. Fiind impuşi de situaţia să introducem noul preţ al făinei de secară în prețul final al pâinii, în paralel am demarat un proces de analiză a posibilităților interne ale întreprinderii de a acoperi cheltuielile suplimentare apărute. Dat fiind faptul că aceste posibilităţi au fost identificate, anunțăm revenirea la preţurile anterioare ale pâinii "Dacia" și "Borodinski", se menţionează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii combinatului de panificaţie.

Amintim că, anterior, directorul combinatului, Boris Andros, a declarat că scumpire pentru pâinea "Dacia" și "Borodinski" a fost determinată de creşterea preţurilor la făina de secară, care este importată din Belarus. 

De asemenea, Andros a spus că preţurile sunt valabile doar pentru punctele de comercializare oficiale ale întreprinderii, iar în celelalte magazine cele două feluri de pâine de secară ar putea fi şi mai scumpe. 

"Franzeluţa" produce zilnic peste 5 tone de "Borodinski" şi "Dacia", iar volumul total al producţiei combinatului de panificaţie se ridică la 100 tone.