mamaplus

Supă cremă de roșii și ardei copți – rețeta pe care o vei îndrăgi mult toamna asta

-
//
08.09.2021

Ne bucurăm din plin de toate fructele și legumele de sezon, iar dacă tot suntem în luna septembrie, n-ar strica să ne bucurăm de cele mai populare ingrediente: roșiile și ardeii. Deși sunt mai multe metode de a combina cele două ingrediente, astăzi vom prepara împreună o supă cremă delicioasă pe care o veți savura cu plăcere. Spor la gătit!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
45m
Ingredientele
400 g roșii
1 ceapă mare
2 ardei Capia mari
2 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căței mari de usturoi
3 crenguțe de cimbru
3-4 frunze de busuioc
1 lingură oțet din vin roșu
150 ml apă
2 linguri ricotta sau 100 g parmezan (opțional)
Preparare

În cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pune o tavă pe care ai așternut roșiile, tăiate în jumătate, ceapa tăiată în sferturi, ardeii tăiați în bucăți mari și uleiul de măsline. Nu uita să presari sare, ierburile și usturoiul (în coaja) înainte de a o da la cuptor. Coace-le timp de 25 - 30 minute, până ce se înmoaie toate legumele și încep să se caramelizeze.

Curăță usturoiul copt. Adaugă toate legumele din tavă în blender și pasează-le împreună cu maximum 150 ml de apă, pentru a capăta consistența perfectă.

 Servește supa cremă obținută cu crutoane de pâine și cu parmezan ras sau o lingură de ricotta, dacă îți place.