mamaplus

Pastă de macrou afumat: îți lasă gura apă!

0
//
09.09.2020

Astăzi îți prezentăm o rețetă extrem, extrem de ușor de pregătit. Cureți peștele afumat, pui toate ingredientele în robotul de bucătărie, mixezi și pasta de pește cu cremă de brânză este gata! Rezultă o cremă tartinabilă, gata de întins pe pâine sau de umplut roșii sau ouă. Este ideală pentru tartine, aperitiv rece sau gustare. 

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
15m
Ingredientele
o bucată de macrou afumat (cam 300 g)
200 g de cremă de brânză
o lingură de smântână grasă
o lingură cu muștar
zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie
câteva fire de cepșoară (sau o ceapă mică)
piper proaspăt măcinat
sare
Preparare

Tocăm mărunt ceapa. Curățăm peștele afumat de piele, îndepărtăm cu grijă oasele și îl rupem în bucăți mici. Punem cam două treimi din peștele afumat într-un robot de bucătărie sau blender, adaugăm crema de brânză, smântâna, zeama de lămâie, muștarul și ceapa și mixăm 30-40 de secunde, până când obținem o pasta omogenă.

Adaugăm carnea de pește păstrată, dacă nu ați pus-o pe toată încă de la început, condimentăm cu piper măcinat și sare, dar verificați înainte dacă pasta de pește nu este deja suficient de sărată, și amestecăm bine.

Punem pateul de pește afumat pentru 30 de minute în frigider. Pasta de macrou afumat poate fi servită pe felii de pâine prăjită, biscuiți, felii de castravete, cu extra ceapă, legume proaspete, felii de gogoșar sau de castravete în oțet sau salată de sfeclă coaptă cu hrean. Poate fi păstrată în frigider, într-un borcan închis ermetic, 1-2 zile.

SFATURI:

  • În loc de macrou puteți să folosiți și alt peste afumat, cum ar fi păstrăv sau scrumbie.
  • Crema de brânză poate fi înlocuită cu unt moale.
  • Dacă vreți o pastă fină, ca un pateu de pește, mărunțiți cu robotul toată cantitatea de pește afumat.
  • Turnați zeama de lămâie treptat în pasta de pește, după gust.
  • Smântâna reglează gustul pateului de pește, dacă vreți o cremă aperitiv cu un gust mai pregnant, puneți mai puțină sau deloc.
  • Puneți puțină sare și gustați pasta de macrou, pentru că pestele afumat este deja sărat.
  • Dacă vă place să mâncați picant, puteți adăuga puțin piper Cayenne sau sos Tabasco. Sau, înlocuiți piperul cu boia iute și o să obțineți pasta de pește tartinabilă rozalie.