mamaplus

Liceul din Cahul va fi închis până la 25 octombrie din cauza unei viroze

-
//
24.10.2024

Liceul „Dimitrie Cantemir” din Cahul și-a sistat activitatea până vineri, 25 octombrie, din cauza unei suspiciuni de viroze în rândul elevilor. La medici au apelat șase copii, trei fiind internați, au precizat autoritățile de la Chișinău.

mamaplus

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, autoritățile au fost anunțate de către directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” din Cahul despre faptul că mai mulți elevi lipsesc de la ore. Acesta susține că imediat a fost recomandată adresarea la o instituție medicală pentru consultații, transmite jurnal.md.

„S-au adresat șase copii, dintre care la absolut toți li s-au depistat anumite dereglări ale tractului gastrointestinal. La trei din ei le-a fost recomandată internarea la Spitalul Raional Cahul", a menționat Ion Prisăcaru, secretar de stat al Ministerului Sănătății.

Unul dintre elevi a fost externat a doua zi, iar alți doi se află în continuare sub monitorizare, în stare stabilă. Nu se cunoaște, deocamdată, despre ce virus este vorba.

Potrivit secretarului de stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Galina Rusu, este vorba despre o viroză în cadrul acestei instituții și, atunci când numărul elevilor suspectați cu această viroză a început să crească, a fost consultat Centrul pentru Sănătate Publică din Cahul, fiind luată decizia de sistare a procesului educațional pentru o săptămână - 18-25 octombrie curent.

Conform Ministerului Educației, elevii de Liceul „Dimitrie Cantemir” din Cahul ar putea reveni la studii inclusiv în perioada vacanței, care începe la 26 octombrie și durează până pe data de 3 noiembrie.