mamaplus

Târg caritabil în susținerea a 3 copii, care riscă să fie despărțiți de părinți

-
//
21.10.2024

Toamna se numără nu doar bobocii. Toamna lui 2024 adună în inima ei toată bunătatea lumii. În acest context, Liceul de Limbi Moderne și Management organizează un eveniment caritabil cu genericul „Comunitatea educațională a LLMM, ambasadori ai  bunătății”. Vino și gustă din bucătăriile internaționale ale lumii, contribuind la o cauză nobilă!

mamaplus

Activitatea este organizată la inițiativa directorului, Svetlana Alună, iar banii colectați vor fi donați pentru a preveni riscul de separare într-o familie cu 3 copii, care locuiesc într-o casă avariată dintr-un sat din nordul țării, din programele CCF Moldova.

Emilia și Petru sunt o tânără familie din nordul țării, care cresc împreună 3 copii: Elena, de 7 ani, Irina, de 5 ani și Ion, de 3 ani.

Copiii frecventează școala și, respectiv, grădinița. Familia o duce greu, sunt la limita sărăciei și le este complicat să facă față cheltuielilor pentru produse de strictă necesitate, dincolo de lucrările care necesită sume impunătoare. Au ajuns în programul CCF Moldova atunci când nu mai făceau față problemelor și copiii erau în pericol de separare, riscând să ajungă în orfelinat.
 
Mama este absolventă a școlii internat, lucrează cu ziua, iar concubinul muncește în domeniul construcțiilor. Locuiesc într-o casă cumpărată cu 10 000 de lei, care necesită reparație capitală. Un perete al casei se dărâmă și trebuie întărit, geamurile și ușa de la intrarea în casă sunt șubrede.
 
Pentru materiale de construcție, 3 ferestre, linoleum, tapete, mobilă și electrocasnice ar fi nevoie de cel puțin 40 000 de lei, o sumă uriașă pentru această familie.
 
Împreună, prin acest act caritabil comunitatea educațională LLMM intenționează să contribuie direct și necondiționat la un trai decent pentru cei 3 copii și părinții lor. 

Atmosfera de sărbătoare a evenimentului caritabil este asigurată de către formațiile artistice ale liceului, în componența cărora intră elevi, profesori și părinți. 

Ne vedem vineri, 25 octombrie, începând cu ora 11:00 la LLMM, str. Petru Rareș, 39, Chișinău.

mamaplus