mamaplus

Premii bănești pentru bucătarii din școlile și grădinițele din Capitală

-
//
17.10.2024

Bucătarii și angajații din cadrul blocurilor alimentare din școlile și grădinițele din Capitală au primit diplome și un premiu bănesc din partea Primăriei municipiului Chișinău. Acțiunea vine în contextul Zilei Mondiale a Alimentației, sărbătorită la 16 octombrie, și al Zilei Internaționale a Bucătarului, care va fi marcată la 20 octombrie.

mamaplus

„M-am bucurat să-i felicit pe cei care stau zile întregi în picioare, gătesc pentru copiii noștri și depun dragoste și efort la pregătirea bucatelor. Le-am mulțumit tuturor celor 1.044 de bucătari și tuturor angajaților din blocurile alimentare care, prin munca lor dedicată, asigură zilnic mese sănătoase și echilibrate pentru copiii din cele 300 de instituții de învățământ din Capitală. Profesionalismul lor este esențial pentru bunăstarea copiilor noștri și pentru menținerea unor standarde ridicate în domeniul alimentației, iar aceasta este o prioritate majoră a municipalității, în toate instituțiile educaționale din Capitală”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Potrivit edilului, în anul școlar 2024-2025, aproximativ 80.000 de copii beneficiază de mese nutritive și variate, dintre care 39.587 de elevi din clasele I-IV primesc dejun cald, alături de alți 38.400 de copii din grădinițele municipale.

De asemenea, autoritățile au implementat măsuri pentru a sprijini grupurile vulnerabile, astfel că 3.815 elevi din familii defavorizate și cei afectați de TBC beneficiază de alimentație gratuită.

La fel, investițiile în dotarea și modernizarea cantinelor școlare au fost în valoare de peste 50 de milioane de lei în ultimii doi ani, fapt care a permis creșterea calității serviciilor de alimentație.

„Împreună, prin eforturi comune, construim un viitor mai sănătos pentru copiii noștri. Totodată, încurajăm comunitatea să adopte obiceiuri alimentare care sprijină atât sănătatea personală, cât și protecția mediului”, a mai declarat Ion Ceban.