mamaplus

Luptă împotriva cancerului la 30 de ani. O mamă are nevoie de ajutor

-
//
07.10.2024

O mamă dedicată și profesoară de geografie și biologie trece printr-o luptă grea împotriva cancerului. Ana Nigurița din Ștefan Vodă are 30 de ani și până în luna martie își făcea planuri mari de viitor.

mamaplus

Atunci a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer de piele, iar în luna septembrie a început un tratament costisitor într-o clinică din Turcia. Deși a reușit să finalizeze prima etapă de chimioterapie, costurile ridicate nu-i permit finalizarea tratamentului. Familia și colegii femeii fac apel la oamenii cu inimă mare s-o ajute pe Ana să treacă peste această provocare a vieții, transmite jurnaltv.md.

Ana Nigurița era însărcinată în șapte luni cu al doilea copil când a fost diagnostica cu tumoare de tip Melanomul Malign al trunchiului. Medicii au spus că, din cauza bolii, trebuie să fie făcută de urgență operație cezariană. Din nefericire, pruncul a trăit doar câteva zile.

Nicolae Nigurița, soțul: "Pe parcursul lunii mai, august am primit tratament la spitalul oncologic, însă nu și-a făcut efectul care trebuia să fie. Și am hotărât cu soția să mergem la un spital din Turcia. Am mers acolo. Iarăși am trecut investigații și deja medicii ne-au prescris tratament să facem patru chimioterapii în decursul a 21 de zile."

Starea de sănătate a Anei Nigurița se agravează cu fiece zi. Femeia este internată acum la Spitalul din Ștefan Vodă. Cât timp s-a aflat în Turcia a reușit să facă doar o chimioterapie din cele patru necesare. Familia nu dispune de banii necesari pentru a continua tratamentul.

Nicolae Nigurița, soțul: "Sunt patru ture de chimioterapie care trebuie să le facă o dată la 21 de zile. Pentru fiecare curs este nevoie de 6.900 de dolari. Adică, asta doar medicamentul. Plus la asta analizele suplimentare care se dau, iarăși se achită separat. Noi am mai împrumutat. Prima am făcut-o și am mai făcut niște radiografii acolo. Suma în total pe care ei ne-au dat-o, document oficial, era de 31.100 de dolari."

Ana este profesoară de geografie și biologie de nouă ani la liceul din Ștefan Vodă. Colegii femeii și responsabilii din domeniul învățământului din raion și-au unit forțele pentru a ajuta, atât cât se poate, familia Nigurița.

Natalia Ștefan, lider sindical, Liceul „Ștefan Vodă”: "Desigur că am încercat să ne mobilizăm din start și am mobilizat și instituțiile educaționale din raion cu ajutorul sindicatului ramural. Sperăm ca ceea ce încercăm noi să facem să îi ajute Anei ca să revină cât mai repede în colectivul nostru, pentru că sistemul educațional are nevoie de așa oameni. Familia are nevoie de așa o mamă și de așa o soție. Și îndemnăm toți oamenii de bună credință să contribuie cu cât pot."

Irina Brânzarei, profesoară de limba română, Liceul „Ștefan Vodă”: "Este o prietenă bună, este o profesoară extraordinară pentru că elevii au menționat că lecțiile ei sunt extraordinare, interesante, vesele, cu multă informație și cu multe posibilități pe care le oferă copiilor. Îndemnăm în continuare lumea să vină în ajutorul Anișoarei, pentru că vrem să fie lângă noi și să aibă posibilitatea de a trăi lângă familie."

Pentru tratamentul Anei Nigurița este nevoie de peste 30 de mii de dolari. Oamenii care doresc să o ajute pot face transferuri de bani pe contul bancar afișat pe ecran.

mamaplus