mamaplus

Intoxicație în masă la un liceu din Chișinău: Sunt 65 de victime. Un elev e în stare gravă

-
//
19.09.2024

65 de elevi ai claselor a X-XII-a și un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău s-au intoxicat. Potrivit Ministerului Sănătății,  20 de elevi și angajatul instituției sunt internați în spitale, unul în secția de reanimare. 

mamaplus

Pentru tratament specializat, 14 copii și angajatul liceului au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”, iar 6 copii la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, inclusiv un copil în secția de reanimare, scrie tv8.md.

Starea copiilor și a angajatului liceului internați în cele două instituții medicale este satisfăcătoare, iar a celui din reanimare – gravă, dar stabilă.

Conform datelor de la Minister, primele semne de boală printre elevii afectați au apărut pe data de 17 septembrie. Elevii prezentau slăbiciune generală, dureri în abdomen, febră 37,1-39,6℃, vomă și diaree. O parte dintre elevi care prezentau semne de boală diareică acută au plecat la domiciliu însoțiți de părinți.

ANSA a inițiat un control la operatorul din domeniul alimentar responsabil de alimentația copiilor în incinta cantinei liceului. Ulterior, au fost prelevate probe în vederea determinării indicilor microbiologici, potențiali declanșatori ai intoxicării.

Până la finalizarea anchetei, cantina își sistează activitatea.