mamaplus

Moldova este inundată de un val de pungășii telefonice: Mamă, ajută-mă

-
//
06.08.2024

Zeci de milioane de lei ale cetățenilor creduli ai Moldovei s-au pomenit în plasa pungașilor telefonici, care folosesc o schemă simplă de amăgire, foarte extinsă în ultimul timp în spațiul post-sovietic, dar și într-un șir de țări europene, cum ar fi Germania sau România.

mamaplus

«Am suferit un accident, am nevoie de bani» sau pur și simplu «mamă, ajută-mă!» - asta au auzit în ultimele luni sute de cetățeni ai Moldovei. Oamenii semnalează o activitate nemaivăzută a escrocilor: aceștia telefonează, în fond, persoane în etate, la numărul urban de telefon fix. Majoritatea reușesc să priceapă minciuna, dar există și cei, de la care afaceriștii au reușit să estorcheze sume solide. Oamenii legii recomandă: cum numai în discuția cu un necunoscut apare fraza că trebuie să plătiți bani – închideți și luați legătura cu rudele, pentru a vă convinge că totul este în regulă, transmite noi.md.

Foarte inventivi, pungașii își îmbunătățesc mereu metodele și schemele de înșelăciune. În același timp, oricine nu respectă regulile simple de siguranță, poate suferi în urma lor. Dacă nu te lași panicat și verifici imediat cuvintele apelantului, îți poți salva economiile și nervii. 

Este important să-i informați pe cei dragi, rudele, în special cele în etate, despre noile „capcane” telefonice, pentru ca să nu devină victimele răufăcătorilor. 

Citește tot articolul pe noi.md.