Supa de castraveți are o aromă proaspătă, răcoritoare, iar consistența sa va fi dată de carnea de pui și de cartofi. Dacă vreți, puteți servi supa și rece.
Cartofii se curăță și se taie cubulețe pentru a fi făcuți piure.
Țelina se taie rondele.
Castraveții vor fi curățați și tăiați mărunt.
Morcovii se spală, se curăță și se vor tăia mărunt.
Ceapa se curăță și se va toca mărunt.
Usturoiul se curăță și se toacă.
Pieptul de pui se spală.
Într-o oală sub presiune vei pune la fiert toate ingredientele, în afară de smântână. Pune sare, piper și foi de dafin. Vei acoperi oala sub presiune. Lasă la foc mic pentru 40 de minute.
Scoate pieptul de pui și, după ce se mai răcește, îl vei scoate de pe os și îl vei tăia mărunt.
Legumele vor fi și ele scoase din oala sub presiune și vor fi făcute piure.
Piureul de legume și carnea vor fi puse într-o oală obișnuită, alături de supa de legume/ de pui. Peste ele se va adăuga și smântâna. Toate ingredientele se vor pune la încălzit, în timp ce se va amesteca bine.
La sfârșit se va adăuga și mărarul tocat mărunt.