Știai că, caisele uscate sunt o sursă fier, calciu, magneziu, potasiu, precum şi vitaminele A, B şi C? Sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Totodată, sunt bogate în antioxidanți, contribuie la scăderea hipertensiunii arteriale şi cresc puterea de concentrare. Nu-i așa că ar fi o idee bună să gătești un chec pe bază de caise uscate? Dacă ți-am făcut deja poftă, să trecem la treabă.
Pornește cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi o formă de chec. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile spumă tare cu sarea.
Mixează gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi încorporează untul la temperatura camerei. Adaugă sucul şi coaja de portocală, apoi încorporează făina combinată cu praful de copt şi, la final, adaugă albuşurile.
Toarnă jumătate din compoziție în tavă, niveleaz-o şi pune pe mijloc un rând de caise. Toarnă restul de compoziție, niveleaz-o şi dă checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Hidratează caisele rămase în coniac. Scoate checul din cuptor şi lasă-l să se răcească. Aranjează deasupra caisele hidratate şi decorează-l cum îți dictează imaginația.