Dacă tot a venit timpul să facem meniul pentru masa de Revelion, iar pe lângă celebra salată Olivier mai avem nevoie și de alte bunătăți, am zis să preluăm o rețetă simplă și neapărat delicioasă, publicată recent de Valeria Țurcan pe blogul său. Pentru că ne plac bucatele originale, care se mănâncă cu multă poftă, ți-o recomandăm și ție.
Pune pieptul de pui într-o cratiță, acoperă-l cu apă, adaugă o linguriță de sare și din moment ce apa a început a clocoti, scoate spuma și fierbe puiul aproximativ 20 minute la foc mic.
Scoate carnea pe o farfurie și las-o să se răcească cât te ocupi de celelalte ingrediente.
Taie cașcavalul fâșii de 3-4 cm., taie la fel castraveții marinați și pieptul de pui.
Pune-le într-un bol, este important atunci când amesteci ingredientele carnea să fie complet răcită, adaugă porumb conservat, morcov marinat, maioneză, condimentează cu piper negru și amestecă, dacă este nevoie adaugă și puțină sare, dar nu uita că majoritatea ingredientelor sunt sărate.