Să fim sinceri, conopida nu-i chiar pe placul tuturor, dar pentru că are în componență multe vitamine și nutrienți, ar fi bine să o introduci în alimentație. O idee bună ar fi rețeta de față – ușor de preparat și bună de mâncat. Pizza cu blat de conopidă este alegerea perfectă pentru cei care doresc să se mențină în formă. Rețeta a fost preluată de la food bloggerița Julia’s Food.
Spălăm conopida și o mărunțim cu ajutorul unui blender. Apoi o strecurăm puțin ca să scăpăm de lichidul în plus. Mixăm cu o furculiță conopida și adăugăm în compoziție un ou, parmezan (sau alt cașcaval dur) și puțină sare.
Așezăm compoziția pe o tavă de copt cu fund detașabil, tapetată din timp cu hârtie de copt. Scoatem inelul tavei și dăm blatul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15 minute.
Când este gata blatul din conopidă, îl ungem cu sosul de roșii și adăugăm toate ingredientele pentru umplutură. Compoziția se coace încă 10 minute.