Dacă stai pe gânduri și nu mai știi cu ce să-i delectezi pe oamenii tăi dragi, îți dăm noi o idee minunată și, mai ales, gustoasă. Fasolele păstăi le găsești acum peste tot în vânzare, iar ciorba preparată din acest ingredient este un adevărat deliciu al zilelor de vară. Nu ai cum să nu simți gustul ei acrișor în gură atunci când te gândești la ea și dacă o savurezi alături de câteva linguri de smântână și pâine proaspătă, e o nebunie!
Călim tot zarzavatul pe care l-am tăiat mărunt, într-o tigaie, timp de 2-3 minute. Într-o oală cu apă clocotită, punem la fiert legumele călite și fasolea tăiată în bucăți și mai fierbem circa 20-30 minute la foc mediu.
Adaugăm roșiile tăiate cubulețe și zeama de varză/borșul și mai fierbem încă 10 minute.
Se potrivește de sare și piper. Se bate bine oul și se amestecă cu smântâna într-un castron mai mare.
Se ia din ciorba fierbinte și se pune în castron peste smântână ca să ajungă la aceeași temperatură, iar apoi se răstoarnă castronul în oala cu ciorbă și se amestecă bine.
La final se pune leușteanul tocat mărunt și se oprește focul. Pentru cei care iubesc aroma de afumătură, pot adaugă în ciorbă câteva bucăți de costiță afumată atunci când se adaugă legumele călite.