mamaplus

SOS TARTAR de casă, gata în doar 5 minute

-
//
21.04.2020

“Sosul tartar” este de origine franceză, se aseamănă cu maioneza, dar are un gust mai bogat și conține mai multe ingrediente. Sosul are un gust gingaș-picant, este ușor acrișor, cu textură omogenă și accente gustative de castraveciori marinați. Sosul tartar se prepară rapid și completează excelent peștele, intensifică gustul fructelor de mare și se combină perfect cu bucatele din carne. Renunțați la sosurile din magazin și preparați-le acasă din ingrediente naturale, care sunt mult mai gustoase și aromate.

Complexitate
Uşor
Timp de gătit
10m
Ingredientele
2 fire de ceapă verde
3 fire de pătrunjel
2-3 castraveciori marinați
100 ml de ulei
1 gălbenuș de ou
1 lingură de muștar
1 lingură de suc de lămâie
1 lingură de suc de lămâie
Preparare

Rupeți frunzele tinere de pătrunjel. Tăiați firele de ceapă verde bucăți mari.

Tăiați castraveciorii. Puneți verdeața și castraveciorii în vasul blenderului. Adăugați gălbenușul de ou (puteți folosi ouă de găină sau de prepeliță).

Adăugați muștarul și sucul de lămâie, un pic de sare și asezonați cu piper negru.

Turnați la sfârșit uleiul (de măsline sau de floarea soarelui).

Amestecați toate ingredientele cu blenderul la viteză mare. Sosul obținut devine alb și dens, are o consistență delicată și un gust plăcut.

Sfaturi utile: Pentru prepararea acestui sos puteți folosi un pic de muștar boabe “Dijon” care are un gust plăcut. De asemenea, puteți evidenția castraveciorii, tăiați-i mărunt și adăugați-i la sfârșit. La dorință puteți adăuga în sos ierburi uscate aromatice: de exemplu, tarhon. Rețeta originală cu castraveciori conține și capere marinate. De asemenea, se adaugă gălbenușuri fierte. Pentru un gust picant puteți adăuga un pic de usturoi mărunțit sau usturoi uscat granulat, care este mai gingaș decât cel proaspăt. Măslinele verzi vor oferi sosului o notă deosebită, tocați-le mărunt și adăugați-le în sos. Puteți înlocui parțial ceapa verde cu ceapa albă sau chiar arpagic tocat foarte mărunt. Unele gospodine adaugă în sos un pic de smântână densă, care oferă sosului un gust mai moale. Serviți sosul într-un bol separat.