În Ajunul Crăciunului pe stil vechi, Daniela Diaconu ne recomandă o rețetă simplă și delicioasă de biscuiți crocanți și foarte gustoși, care vor completa perfect masa de sărbătoare. Mai jos găsești lista cu ingredientele necesare și rețeta pas cu pas. Poftă bună și Crăciun Fericit!
Se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă, (dacă doriți biscuiți de ciocolată puteți adăuga pudră de cacao), se frământă aluatul și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Pe o masă înfăinată se întinde o foaie de aluat (5-7 mm) și se decupează diferite forme. Formele din aluat se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se dau la cuptor pentru 7-10 minute, la temperatura de 180 grade C. Biscuiții se presară cu zahăr pudră.
Preparăm glazura. Pentru început, se bate albușul cu sarea până devine spumă, după care se adaugă treptat zahărul pudră şi sucul de lămâie.
După ce am mixat bine, adăugăm treptat şi apa fierbinte. Cu glazura obţinută, decorăm bicuiţii.