mamaplus

Biscuiți de Crăciun – rețeta food bloggeriței Daniela Diaconu

-
//
05.01.2020

În Ajunul Crăciunului pe stil vechi, Daniela Diaconu ne recomandă o rețetă simplă și delicioasă de biscuiți crocanți și foarte gustoși, care vor completa perfect masa de sărbătoare. Mai jos găsești lista cu ingredientele necesare și rețeta pas cu pas. Poftă bună și Crăciun Fericit!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
45m
Ingredientele
(Pentru biscuiți) 1 ou
100 g unt
100 g zahăr
Esență de vanilie
1,25 căni făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, stins cu lămâie
Zahăr pudră
Coaja rasă de la jumătate de portocală
Scortișoară
Pudră de cacao
(pentru glazură) 1 gălbenuș
Sucul de la jumătate de lămâie
200 g zahăr pudră
3 linguri de apă fierbinte
1 praf de sare
Preparare

Se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă, (dacă doriți biscuiți de ciocolată puteți adăuga pudră de cacao), se frământă aluatul și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Pe o masă înfăinată se întinde o foaie de aluat (5-7 mm) și se decupează diferite forme. Formele din aluat se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se dau la cuptor pentru 7-10 minute, la temperatura de 180 grade C. Biscuiții se presară cu zahăr pudră.

Preparăm glazura. Pentru început, se bate albușul cu sarea până devine spumă, după care se adaugă treptat zahărul pudră şi sucul de lămâie.

După ce am mixat bine, adăugăm treptat şi apa fierbinte. Cu glazura obţinută, decorăm bicuiţii.