Dacă unele vedete abia își suflecă mânecile, pentru a găti tradiționalul cozonac și a încondeia ouăle, altele deja au plămădit aluatul și au copt păști aromate. Vă imaginați cât de frumos miroase în bucătăriile lor, nu-i așa?
Lilu
În acest an, prezentatoarea TV va sărbători Paștele la casa ei. Așa că, a testat din timp o rețetă de prăjitură.
“Anul acesta sărbătorim în casa noastră, dacă de obicei mergeam în sat și acolo savuram din bucatele mamei, de data asta vom gusta din Armonia Paștelui în jurul mesei noastre. Nu mă ridic încă la nivelul mamei, dar încerc să gătesc la fel de gustos ca ea. Azi am făcut repetiția pentru prăjitura de Paște. Urmează să o gustăm. Să vedem dacă trec testul”, a menționat jurnalista pe pagina sa de Instagram.
Nathaniel Kowalsky
De Florii, stilistul a încondeiat ouă și i-a plăcut extrem de mult procesul. Acesta i-a îndemnat și pe prietenii virtuali să încerce!
“Duminică de Florii la Masterclass Încondeierea Ouălor organizat de brandul vestimentar Etnika, am avut ocazia a treia oară în viață să încondeiez ouă. Tare îmi place acest proces și de fiecare dată mă scufund într-o atmosferă creativă și relaxantă.
În trecut oul se încondeia la diferite ocazii și cu diverse simboluri, avea o semnificație magică ce aducea beneficii celui care îl primea în dar. Este important să prețuim ceea ce ne-au oferit strămoșii noștri și să transmitem mai departe tradițiile.
Oameni tare creativi au trăit pe pământurile noastre!
Dar voi ați încondeiat vreodată ouă și cum vi s-a părut experiența?”
Tatiana Heghea
Interpreta și-a demonstrat calitățile de gospodină. Aceasta a gătit un cozonac delicios pentru familia sa.
“Săptămâna aceasta este Săptămâna Mare! Vom simți peste tot aroma de cozonac, deserturi și curățenie! Vom încerca să fim mai buni și să facem fapte frumoase! Doamne ajute!”
Stela Mikșanski
Prezentatoarea TV s-a reîntors în familia "O nouă zi", pentru a găti o pască inedită fără aluat.
“Am venit cu o rețetă veche ebraico-romană. Pască fără aluat, cu ricotta. Am explicat și ce este ricotta și cu ce o poți înlocui în rețete. O Nouă zi, sunteți nebuni pentru așa o provocare la 37 de săptămâni, dar probabil mă știți că eu rar refuz provocările”, a scris Stela pe pagina sa de facebook.
Valeria Țurcan
Înainte de fiecare sărbătoare, food bloggerița experimentează mai multe rețete tradiționale. În ajun de Învierea Domnului, aceasta a copt o pască.
“Înainte de Sărbătorile de Paști experimentez mult și în casă mereu predomină mirosul de vanilie și unt.”
Sursa: Mamaplus.MD