Pentru mulți dintre noi, cina este o tradiție frumoasă de a petrece timpul în familie, iar un rol important îl au nu doar mâncărurile, dar și aranjarea mesei. Vesela și tacâmurile aranjate corect, decorul stilat și accesoriile plăcute nu doar contribuie la crearea unei bune dispoziții, dar te ajută să-ți exprimi dragostea față de cei apropiați sau invitați.
- Ca și în cazul aranjării mesei pentru prânz, în primul rînd trebuie să alegeți o față de masă curată și proaspăt călcată. Dacă este vorba despre o cină în familie, se va potrivi o față de masă cu desen original.
- Farfuriile pentru gustări și primul fel de mâncare se aranjează una peste alta, în partea stîngă, farfurioara pentru pâine. Desigur, totul se face în dependență de numărul de mîncăruri, însa aranjamentul clasic arată întocmai.
- În fața farfuriilor se poziționează paharele, începând cu cel mai mic și sfârșind cu cel mai mare.
- Un detaliu important, care trebuie luat în calcul în timpul aranjării mesei pentru cină – locul pentru lingura de supă. Aceasta se poziționează în fața farfuriei de bază.
- Șervețelele se pun în stînga furculițelor sau sunt prinse cu un inel și împachetate într-un mod decorativ, personalizat, așezîndu-se, pentru început, chiar pe farfuria de bază.
- Decorul indispensabil al unei mese festive sunt florile. Acestea pot fi compoziții din florii vii sau flori decorative. Acestea fac masa mai bogată sau mai romantică, în funcție de eveniment.
- Iarna în schimbul florilor vii, poate fi utilizată o creangă de brad și câteva conuri de pin. Toamna însă va arăta original un mănunchi de frunze de culoare galben-roșu.
Aranjarea mesei pentru cină – este o adevărată artă, iar combinația armonioasă dintre veselă și fața de masă, poziționarea corectă a tacâmurilor și decorul interesant va crea o compoziție integră, care neapărat va uimi oaspeții.