Calculul sarcinii
20.05.2020
Data estimativă a nașterii
300
Zile au rămas până la naștere

Descrierea săptămânii 2

Deci, prima săptămână de sarcină obstetrică s-a terminat. Ce se întâmplă acum cu corpul feminin?

A doua săptămână de sarcină este aceeași săptămână care precede concepția

Anume la 12-14 zile de la terminarea menstruației apare ovulația. Astfel, dacă luăm în considerare situația din punct de vedere al obstetricienilor și ginecologilor, această perioadă nu semnifică o sarcină. Fătul la 2 săptămâni de sarcină pur și simplu nu există. De fapt, fătul se atașează de uter doar la 3-4 săptămâni de sarcină și apoi poate fi văzut la ecografie. Mai degrabă, este a doua săptămână a ciclului menstrual, în care trebuie să aibă loc fertilizarea oului. Corpul viitoarei mame se pregătește încă pentru viitoarele schimbări.

Ce se întâmplă în a doua săptămână de sarcină?

După terminarea menstruației, corpul femeii începe o pregătire activă pentru concepție. Ovulul matur este pregătit pentru procesul de fertilizare. În cea de-a doua săptămână de sarcină obstetrică sau mai aproape de finalizarea ei, începe însăși perioada ovulației, pe care multe femei care-și doresc să devină mame, o așteaptă cu nerăbdare. Acesta este momentul cel mai favorabil pentru concepție. Sunt zilele ideale pentru o "colaborare" activă pentru cei care intenționează să-și mărească familia.

Din păcate, timpul exact al ovulației este extrem de dificil de determinat. Iată și motivul pentru care medicii se conduc după acest tip de calcul al sarcinii.

Simptomele sarcinii:

Încă nu există semne pe care o femeie să le recunoască. Aceasta este perioada de ovulație activă și numai circumstanțele favorabile pot provoca o concepție "adevărată". Prin urmare, simptomele de sarcină la 2 săptămâni în practică nu sunt observate.

Sfaturi utile:

Dacă te pregătești de sarcină, este recomandat să incluzi în alimentația ta de zi cu zi 400 mg de acid folic. Acesta protejează creierul fătului și reduce riscurile de tub neural cu până la 70%. 

De asemenea, în săptămâna a doua de sarcină, te poți bucura de sexul neprotejat și de timpul petrecut cu partenerul de viață. 

Tot în această săptămână trebuie să ții cont de niște lucruri, precum alegerea unui medic specialist care să te supravegheze pe toată durata sarcinii (dacă nu l-ai ales din prima săptămână). El îți va putea răspunde la zecile de întrebări care te vor pune pe gânduri, îți va explica tot ce ține de complicații, schimbări, grețuri și contracții. Tot acest specialist va deveni cel mai bun prieten al tău în cele 9 luni care urmează.

Recomandări suplimentare:

  • Ai grijă de corpul tău, continuă să faci mișcare și să te alimentezi sănătos.
  • Folosește creme hidratante pentru corp.
  • Renunță la țigări, alcool și alte vicii, care pot contribui negativ la dezvoltarea fătului.
  • Mănâncă fructe și legume și renunță la mâncărurile grase.
  • Fii optimistă și bucură-te din plin de fiecare moment al perioadei de sarcină.
...