mamaplus

Zeci de școli din Moldova rămân închise din cauza ninsorilor puternice

0
//
28.01.2021

Aproape 50 de școli din mai multe localități din Republica Moldova și-au suspendat astăzi activitatea din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ministerul Educației informează că 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA- Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor, dintre care 41 de instituții activează la distanță, iar șapte instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de instituții de educație timpurie din raioanele nominalizate, și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar 2 instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel 2887 de elevi nu au fost transportați.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă cadrele didactice, elevii și părinții să fie prudenți și să respecte recomandările autorităților în vederea prevenirii situațiilor de risc cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Totodată, în cazul situațiilor excepționale să apelați la Serviciul de urgenţă 112, precum și să anunțați Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării la numărul de telefon 022 233348.