mamaplus

În unele grădinițe din Chișinău ar putea crește numărul de copii în grupe

-
//
21.02.2022

În unele regiuni dens populate ale Chișinăului, unde există multe clădiri rezidențiale, clădiri noi, dar puține grădinițe, ar putea fi majorat numărul copiilor în grupele de grădinițe. Despre acest lucru a declarat șeful Direcției Educație a primăriei mun. Chișinău Andrei Pavaloi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova".

"Rămâne o problemă pe care trebuie să o rezolvăm. Este vorba de spre numărul de copii în grupe. Există un regulament care spune că în grupele de creșă ar trebui să fie câte 15 copii, iar în grupele cu copii mai mari - de la 20 la 25 de copii, în funcție de mărimea grupei. Dar există situații în care există zone rezidențiale mari, dar grădinițe sunt doar una sau două.

Există zone rezidențiale noi și, în principiu, acolo numărul copiilor din grupe depășește norma și trebuie să examinăm cumva această problemă și să găsim o soluție în viitorul apropiat. Dar asta în unele regiuni, nu în toate. Este vorba despre zone în care există multe case noi, acolo sunt mai mulți oameni și există astfel de probleme ", a spus șeful Direcției Educație a primăriei mun. Chișinău, Andrei Pavaloi.