mamaplus

Un punct de vaccinare a fost deschis la Aeroportul Internaţional Chişinău

-
//
26.07.2021

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internațional Chişinău. În primele săptămâni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 şi 21.00, iar ulterior – în funcțoe de fluxul de pasageri.

Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale a precizat jurnaliştilor că la punctul de vaccinare de la aeroport sunt disponibile trei tipuri de seruri anti-COVID-19: Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Pfizer. 

Potrivit responsabilului de la ministerul de profil, în Republica Moldova pot fi imunizați împotriva noului coronavirus persoanle care au 18 ani şi mai mult.  Noul centru de imunizare are câteva zone – de recepție, de triaj medical şi de supraveghere postvaccinare. La punctul de imunizare de la aeroport activează angajați de la patru instituții medicale: Centrul Mamei şi Copilului, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic. 

Denis Cernelea a îndemnat oamenii să se vaccineze, cu atât mai mult cu cât în Republica Moldova a fost confirmată prezența variantei Delta a virusului, numită şi tulpină indiană, care este de două ori mai contagioasă față de varianta Alpha. 

Totodată, secretarul de stat de la MSMPS a menționat că în continuare se cere şi respectarea altor măsuri de profilaxie, cum ar fi purtatea măştilor. Potrivit lui Denis Cernelea, în ultimele şapte zile au fost administrate circa 100 de mii de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, numărul persoanelor imunizate zilnic fiind în creştere.