mamaplus

Un copil de 7 ani a ajuns în comă după ce a fost trântit de 27 de ori la antrenamentul de judo

-
//
07.05.2021

Un băiat în vârstă de 7 ani este în comă, după ce a fost trântit la pământ de 27 de ori de antrenorul și colegul său de școală, în timpul unui antrenament la judo. Cazul lui a șocat Taiwanul, dar a scos în evidență și abuzurile la care elevii sunt supuși în școli și chiar în familie, abuzuri care de multe ori sunt ignorate.

La începutul lunii aprilie băiețelul și-a convins familia că vrea să ia lecții de judo. Două săptămâni mai târziu, din cauza lecțiilor, el se află în comă și probabil, va rămâne într-o stare vegetativă, chiar dacă va supraviețui.

Un videoclip care a ajuns în spațiul public îl arată pe Wei Wei doborât la pământ de un coleg mai mare, cu mai multă experiență în practica judo. Pe măsură ce lecția continuă, el este auzit țipând: ”piciorul meu”, ”capul meu” și ”nu vreau!”. Cu toate acestea, antrenorul îi ordonă băiatului mai mare să continue să-l trântească la pământ. Când băiețelul nu mai poate să se ridice, antrenorul, mult mai mare decât el, îl ridică și îl aruncă la podea de mai multe ori. La un moment dat, copilul vomită, dar ”antrenamentul” nu se oprește.

Familia sa spune că a fost aruncat la podea de 27 de ori

Băiețelul pe nume Wei Wei a fost dus la spital, unde medicii au descoperit că a suferit hemoragii cerebrale severe. Acum, micuțul este în comă.

Antrenorul, care are peste 60 de ani și se numește Ho, a fost reținut pentru neglijență care a dus la cauzarea unor răni grave. El a negat că s-ar face vinovat de ceva, potrivit Tribunalului Districtual Taichung.

Experții spun că acest caz ridică întrebări tulburătoare care evidențiază probleme profunde în atitudinea Taiwanului față de copii și învățare.

Medicii de la spital spun însă ca șansele ca micuțul să iasă din comă sunt mici. Cu toate acestea, familia se roagă pentru un miracol.