mamaplus

Un bebeluș a murit la scurt timp după naștere. Medicii ar fi folosit forcepsul în mod brutal

-
//
25.10.2021

Cu inima frântă, părinții unui bebeluş care nu a apucat să se bucure de lume alături de cei care i-au dat viață, acuză de malpraxis medicii unui spital din Marea Britanie. Copilul a murit la naştere, iar familia susține că medicii se fac vinovați de deces: ar fi folosit forcepsul extrem de brutal, "ca într-un film de groază".

Winter Vernon s-a născut la Spitalul Ormskirk din Lancashire, Marea Britanie, dar nu a apucat să-şi privească părinții în ochi. A murit în scurt timp, din cauza unei răni la cap, susține familia îndoliată a micuțului, care acuză medicii că au folosit "catastrofal" forcepsul.

Părinții, Marisa Sheard și Michael Vernon, au declarat că vor apela la justiție pentru a-şi face dreptate. Tatăl pruncului susține că a văzut craniul "deformat" al copilului, la ieşirea din sala de operație, precum şi o tăietură mare, de 4-5 centimetri, lângă ochi. "Viețile noastre au fost spulberate complet", îşi plânge durerea Marisa, mama în vârstă de 27 de ani care nu şi-a strâns copilul în brațe nici măcar o dată.

"Nu numai că trebuie să ne confruntăm cu pierderea devastatoare a bebelușului nostru, ci suntem, de asemenea, obligați să luptăm pentru a ajunge la adevăr și a primi o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Imediat ce au scos copilul am văzut rănile. Partea superioară a craniului era adâncită. Se vedea, efectiv, forma pensetei pe capul copilului. Imaginea aceea îmi va rămâne vie în minte tot restul vieții, nu voi putea uita niciodată. Era ca un film de groază", povesteşte Michael, tatăl bebeluşului.

Cum a decurs naşterea "de coşmar"

Marisa, de profesie estetician, a fost internată pe 8 mai, întrucât depăşise deja cu şase zile termenul naşterii. Dar până pe 10 mai bebeluşul tot nu dădea semne că urmează să vină pe lume, aşa că i s-a spus că trebuie să fie operată de urgență, pentru a naşte prin cezariană. I s-au făcut două injecții epidurale şi nu mai simțea nimic de la talie în jos. Dar nicio anestezie nu a putut opri durerea din sufletul său, după moartea copilului. În sala de operații, medicii i-au recomandat, totuşi, să nască natural, cu toate că ceva nu părea în regulă.

Medicul "folosea forcepsul cu forță excesivă, trăgându-mă pe jos. De fiecare dată când trăgea, moașele mă aşezau înapoi pe pat". În plus, acesta ar fi folosit forcepsul când viitoarea mămică nu simțea nicio contracție. Părinții îşi amintesc, cu lacrimi în ochi, că Winter avea o culoare vineție la naştere.

La Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, medicii le-au confirmat că micuța avea fracturi craniene severe. Autoritățile locale şi instituția medicală au demarat o anchetă pentru a investiga circumstanțele morții bebeluşului.