mamaplus

Tulburător: O femeie a născut și s-a stins din viață la scurt timp, fiind răpusă de COVID-19

-
//
04.12.2020

Internată în stare critică la un spital din Sankt Petersburg și ventilată mecanic din cauza infecției cu coronavirus, Svetlana Sorocinskaia, 36 de ani, l-a născut pe 8 noiembrie, prin cezariană, pe micul Kirej. O zi mai târziu, femeia a murit. Tatăl și bunicii bebelușului au fost răpuși, de asemenea, de infecție. Povestea teribilă a fost relatată de portalul rusesc Fontanka și preluată de Blick și libertatea.ro.

Anul trecut, Svetlana suferise un avort spontan. Visa să devină mamă din nou și a rămas însărcinată, la începutul pandemiei. Viitoarea mamă, aflată la maternitatea unui spital din Sankt Petersburg, a fost testată pozitiv cu coronavirus. La început a avut doar febră ușoară, dar starea ei s-a agravat de la o zi la alta și a ajuns să fie intubată și să respire doar cu ajutorul aparatelor de ventilare mecanică. Pe 8 noiembrie, medicii au reușit să-i facă cezariană și s-a născut Kirej.

Înainte să moară, femeia a reușit să le transmită medicilor ce nume are fiul ei. Era în memoria bunicului. Bătrânul de 64 de ani se stinsese pe 5 noiembrie, victimă a aceluiași virus. Iar bunica Vera, 61 de ani, a fost răpusă, de asemenea, de COVID-19.

”Când mătușa a reușit să facă un CT, s-a văzut clar că plămânii ei erau deja 60% distruși. A murit pe 12 noiembrie”, a explicat Larisa Kacikaieva, verișoara Svetlanei.

De asemenea, cu trei săptămâni înainte de decesul mamei, murise și tatăl lui Kirej. La aproape o lună după ce s-a născut prematur, la 32 de săptămâni, Kirej e în continuare la Terapie Intensivă.

”Așteptăm rezultatele analizei ADN și apoi instanța va decide decidă”, a explicat Larisa.