mamaplus

Trei nou-născuți din Moldova, intubați. Micuții s-au infectat cu COVID-19 de la mamele lor

-
//
28.10.2021

Noul coronavirus nu cruță nici bebeluşii. Trei nou-născuți din țara noastră sunt intubați după ce au luat boala de la mame. Informația a fost prezentată de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Totodată, Revenco a îndemnat femeile gravide să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2, în al treilea trimestru al sarcinii. Potrivit acesteia, studiile au demonstrat că vaccinul nu afectează nici sănătatea mamei, nici pe cea a fătului, ci, dimpotrivă, îi protejează pe ambii.

"Trei copii nou-născuți sunt bolnavi de COVID-19 şi nu pot respira de sine stătător, adică sunt la aparate de ventilare artificială a plămânilor. Aceştea puteau fi protejați, dacă mamele lor ar fi fost vaccinate. De asemenea, alăptare nu este o contraindicație pentru vaccinare, dimpotrivă, când o femeie alaptează, ea poate transmite anticorpi şi copilului său.", afirmă Ninel Revenco.

Potrivit Ministerului Sănătății, în prezent, 1256 de femei însărcinate din țara noastră sunt confirmate cu COVID-19 şi 21 658 de copii, dintre care şase la sută au mai puțin de un an. Totodată, săptămâna trecută, numărul spitalizărilor a crescut cu 35 la sută față de cea precedentă, la fel şi cazurile grave, ceea ce pune presiune pe secţiile de Terapie Intensivă dințară.