Oferta "all inclusive" ar putea fi anulată în Turcia

Oferta "all inclusive" ar putea fi anulată în Turcia

-
//
01.11.2017

Șeful Confederației  de Comerț din Turcia (TESK), Bendevi Palandoken a propus eliminarea sistemului all inclusive pentru stațiunile turcești, anunță presa turcă.

Oferta "all inclusive" ar putea fi anulată în Turcia

În opinia sa, sectorul turismului ar trebui să renunțe la conceptul de turism hotelier. Palandoken consideră că, odată cu eliminarea sistemului"all inclusive", turiștii vor începe să viziteze mai multe locuri de interes și să meargă la cumpărături.

Publicația menționează că sistemul "all inclusive" este preferat cel mai mult de turiștii ruși și germani. În cadrul acestui sistem, explică oficialul, turiștii părăsesc rareori teritoriul hotelului, deoarece nu vor să rateze micul dejun, prînzul sau cina.

În consecință, în majoritatea cazurilor, turiștii efectuează numai două călătorii în Turcia - de la aeroport la hotel și înapoi.

Pînă în 2023, Turcia se așteaptă să intre în top cinci destinații turistice din lume și să primească  aproximativ 50 de milioane de turiști pe an. Cu toate acestea, experții nu sînt siguri că acest lucru este posibil dacă sistemul all-inclusive va fi păstrat.

Sursa: NOI.md