mamaplus.md

Mai mulți moldoveni vor putea merge în Thailanda fără vize

-
//
07.11.2018

Începând din 1 ianuarie 2019, turiștii români vor fi scutiți de plata vizelor la sosirea în Thailanda, conform unei decizii a Guvernului thailandez. Respectiv, toți moldovenii care au cetățenie română vor putea călători fără viză în această țară exotică. 

mamaplus.md

Astfel, achitarea taxei de 2000 de bahţi (circa 60 de dolari) va fi anulată pentru cetăţenii din 21 de ţări care vor sosi în Thailanda pe o perioadă de 15 zile. Printre ţările ce vor fi exceptate de la plata taxei se numără România, Bulgaria, China, Cipru, Letonia, Lituania, India, Kazahstan, Ucraina, Uzbekistan, Arabia Saudită.

Potrivit datelor Agenţiei pentru imigrare, numărul de turişti care au cerut viză pentru Thailanda a continuat să scadă din ianuarie 2016 şi se aşteaptă ca această iniţiativă să majoreze afluxul de turişti cu 30%.

Conform unor estimări, datorită acestei măsuri numărul de turişti străini ce vor vizita Thailanda până la sfârşitul acestui an s-ar putea cifra la 40 de milioane în loc de 38 de milioane cât se prognoza iniţial.

Măsura vizează şi atragerea turiştilor chinezi, care s-a redus considerabil după accidentul naval care a avut loc vara această în provincia Phuket şi s-a soldat cu decesul a 47 de oameni. 

Sursa: a1.ro