mamaplus

Cum vor putea călători moldovenii cu cetățenie română în Bulgaria până la finalul acestui sezon

0
//
28.07.2021

Cetățenii români, inclusiv cei din Republica Moldova, vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică, țara de peste Dunăre eliminând orice restricție pentru români, arată datele unui turoperator citat de presa de peste Prut.

„Guvernul Bulgariei a anunțat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul țării vecine, în contextul pandemiei COVID-19. Vestea bună este că turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică”, se arată într-un comunicat al turoperatorului Travel.

Aşa cum prevede Ordinul oficial, „Țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor şi a persoanelor cu statut de reşedință permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România.” După cum subliniază textul de lege, România este unica țară pentru care se face o excepție.

„În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-şi rezerve o vacanță spre sfârşit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiştilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit şi astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival.

Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiştii români trebuie să ştie că foarte greu mai pot găsi locuri. Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere şi de o relaxare mai mare a gradului de ocupare. Recomand mai ales luna septembrie, pentru că vorbim de reduceri atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Reprezentanții touroperatorului susțin că la ora actuală se remarcă un interes crescut față de stațiunea Sunny Beach, unde se află resorturi foarte mari, cu servicii de calitate, care absorbeau foarte mult din piețele Europei occidentale. Românii au avut parte de oferte interesante şi atractive, la lanțuri hoteliere internaționale precum Sol Melia, dedicate în special familiilor cu copii, care au găsit în Bulgaria o destinaţie apropiată şi o alternativă ideală pentru o vacanță cu raport calitate-preț bun.

De asemenea, consultanții Travel Planner remarcă o creştere mare pe segmentul hotelurilor care oferă servicii de calitate superioară în resorturi mai izolate, cum ar fi cele din Obzor, şi aici se remarcă hotelul Reina del Mar, unul dintre cele mai noi hoteluri de lux de pe litoralul bulgăresc.

Travel Planner şi-a început activitatea în vara anului 2008, iar până în acest moment a organizat peste 30.000 de vacanțe pentru mai mult de 120.000 de turişti.