mamaplus

Agențiile de turism anunță că pachetele turistice s-au scumpit cu 30%

-
//
12.05.2022

În seria de scumpiri au intrat și vacanțele. Agențiile de turism din țară spun că, în acest an, pachetele turistice înregistrează creșteri cu circa 30 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut. Explicația constă în scumpirea combustibilului, a serviciilor și produselor, menționează operatorii. Prețurile sunt prea mari, afirmă însă unii oameni, care spun că banii pentru o săptămână de odihnă le ajunge pentru o lună de trai în țară.

Administratorii agențiilor de turism spun că, pentru sezonul estival au pregătit multe oferte cu reduceri tentante, dar chiar și așa, pachetele vor costa mai mult decât în vara trecută.

 „Acum, noi simțim o creștere a prețurilor și aceleași oferte care au fost în luna februarie, ianuarie sunt cu 400, 500 de euro mai scumpe comparativ cu unele de early booking. Comparativ cu anii precedenți, prețurile s-au majorat la unele hoteluri cu 10% la altele cu 20, 30, și chiar 40%”, subliniază Dorina Zdorovețchi, administrator, agenție de turism.

Potrivit agențiilor de turism, din cauza conflictului din țara vecină și a scumpirii petrolului, în unele cazuri, prețul pentru o călătorie aproape că s-a dublat.

„Până pe data de 24 februarie, aveam destinații exotice cum ar fi Zazibar, cu zbor din Odesa sau din Kiev, respectiv prețurile erau mult mai accesibile, dat fiind faptul că este această situație cu escală prin Istanbul, dar prețurile sunt mult, mult mai mari”, a mai adăugat Dorina Zdorovețchi, administrator, agenție de turism.

Operatorii mai spun că și lanțurile hoteliere au crescut tarifele pentru servicii. Cu toate acestea, unii moldoveni menționează că nu și-au făcut planuri pentru vacanța de vară.

Reprezentanții agențiilor de turism afirmă că printre cele mai solicitate destinații se regăsește Bulgaria, Grecia, Turcia și Egipt.