mamaplus

Svetlana Sainsus, despre divorțul prin care a trecut: „Nu mai eram fericită ca femeie lângă soțul meu”

-
//
15.01.2020

Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei Caritate.md, a răspuns la un șir de întrebări despre viața ei în cadrul unui interviu pentru o revistă de la noi.

Unul dintre subiectele abordate este despre divorțul prin care femeia a trecut.

„Destul de mult timp nu am vrut să accept gândul că nu mai sunt fericită în căsnicia mea. Mult timp am luptat singură cu mine și am încercat să mă sacrific pentru fericirea copilului și a fostului soț. A fost cea mai dură decizie luată vreodată. A fost o perioadă grea, tare grea pentru ambii și pentru copil. Nu mai eram fericită ca femeie lângă soțul meu și cred că e un motiv destul de serios, poate undeva egoist, dar consider că e mai bine așa, copilul să își vadă ambii părinți fericiți aparte decât nefericiți împreună.

Am ascuns divorțul în primul rând pentru copil, pentru că totuși la noi încă rămâne un subiect delicat. Nu aș fi vrut să sufere la școală din cauza întrebărilor adresate de colegi. Al doilea motiv este simplul fapt că nu am vrut să vorbesc despre viața mea personală în public. Și da, societatea e și ea un motiv, pentru că din păcate există acest stereotip că o femeie sau un bărbat divorțat deja nu mai e un exemplu pentru alții. Consider că omul trebuie să fie om și nu contează dacă e divorțat sau nu, contează cine este și ce face pentru societate”, a mărturisit Svetlana.

Deși a trecut prin experiențe neplăcute, acum Svetlana Sainsus este fericită alături de fiul ei în vârstă de 12 ani, dar și de bărbatul cu care formează un cuplu. 

În primăvara acestui an, cei doi vor deveni părinți de fetiță. Micuța, deși încă nu s-a născut, are deja și un nume special - Lia.

„Vestea că sunt însărcinată m-a prins acasă! Eram singură când am făcut testul și a fost a doua cea mai fericită zi din viața mea. Prima a fost când am aflat despre prima sarcină. Am crezut că nu voi mai trăi niciodată aceste emoții. Sunt emoții la care am visat 12 ani și nu le pot compara cu nimic. Sarcina asta a venit ca o adevărată binecuvântare.

...

Bărbatul pe care îl iubesc lucrează în domeniul în care doar bărbații adevărați ajung. Ne știam de la distanță pentru că suntem ambii persoane publice, dar ne-am cunoscut abia un an în urmă la o întâlnire oficială. Recunosc că a fost greu să mă cucerească și dacă mi-ar fi spus cineva vreodată că aș fi cu el, cred că aș fi zâmbit ironic și aș fi zis că e imposibil. Dar viața asta e plină de surprize și deseori aparențele înșeală tare. M-a cucerit prin răbdarea lui, prin romantism, prin gesturi frumoase și deloc prin insistența obraznică tipică bărbaților de azi. Este întruchiparea unui bărbat adevărat și sunt mândră că anume el este tăticul fetiței mele, cu siguranță va fi cel mai frumos exemplu pentru ea.

Sincer nu cred că urmează căsătorii. Eu acolo deja am fost. Ne simțim bine deocamdată așa și nu vrem mari schimbări, nu vreau să stricăm ceva din ceea ce avem doar prin dorința de a oficializa sau de a demonstra ceva cuiva. Noi suntem fericiți la moment așa și trăim clipa frumos cum a dat-o Dumnezeu”, a povestit Svetlana.