mamaplus

În R. Moldova a fost dat startul vaccinării contra gripei sezoniere

-
//
28.09.2023

Ieri, 27 septembrie, a fost dat startul vaccinării împotriva gripei sezoniere. Zeci de oameni s-au prezentat la policlinicile din Capitală, pentru a reuși să se imunizeze. Autoritățile au procurat un lot de 200.000 de doze de vaccin, care au fost repartizate instituțiilor medicale din țară.

mamaplus

Majoritatea persoanelor care au mers să se vaccineze fac parte fin grupele de risc, precum vârstnicii și persoanele cu boli cronice, transmite tv8.md.

Totodată, printre cei care s-au vaccinat primii sunt și lucrătorii medicali. Aceștia au spus că pe lângă grija pe care o au față de propria sănătate, vor să fie și un exemplu de responsabilitate pentru ceilalți.

De dimineață până la prânz, la policlinica nr. 12 din Capitală s-au vaccinat peste 100 de persoane. Aici, au fost recepționate aproape 5.000 de doze, iar alte peste 4.000 vor ajunge săptămâna viitoare. Medicii îndeamnă cetățenii să se grăbească, pentru că imunizarea se face cu cel puțin cu o lună înainte de sezonul rece.

De menționat că, copiii pot fi vaccinați contra gripei, de la vârsta de șase luni. Micuții de până la nouă ani, sunt vaccinați în două doze, la un interval de 30 de zile. Medicii spun că vaccinul anti-gripal nu dă reacții adverse, iar dacă se întâmplă are forma unor dureri musculare.