mamaplus

Povestea copilului care făcea școală printre 350 de capre, în vârf de munte

-
//
29.12.2023

Fiammetta Melis, o fetiță de 10 ani din regiunea italiană Trentino, a devenit cunoscută în toată lumea pentru modul său neobișnuit de a face lecții online în mijlocul naturii, direct în munți.

mamaplus

Fetița trăiește cu tatăl său, care este crescător de animale. Acesta o ia zilnic cu el duce zilnic pe pășune, iar aici, micuța își instalează laptopul și participă la cursurile școlare, în format online, transmite playtech.ro.

Povestea ei a devenit virală în perioada restricțiilor impuse de pandemie, iar presa italiană a numit-o, la vremea respectivă, Heidi din Trentino, comparând situația ei cu celebra istorisire elvețiană.

Fiammetta se trezește în fiecare zi la ora 5:30 dimineața și merge pe jos timp de o oră împreună cu tatăl ei până la pășunea pe care cresc animalele.

Acolo, ea își desfășoară activitățile școlare în mijlocul naturii, înconjurată de 350 de capre și iezi. Tatăl său a găsit această soluție ingenioasă pentru putea să-și supravegheze fiica în timp ce el se ocupă de animalele pe care le crește. Cu alte cuvinte, se poate spune că a găsit soluția ideală la o problemă pe care o au mulți părinți.

Întrebată de presa italiană, Fiammetta a povestit că nu există comparație cu studiul de acasă și că în natură este mai distractiv, putând să se concentreze mai bine.

Mai mult decât atât, ea obișnuiește să împărtășească cu profesorii și colegii aspecte din viața de la stână, arătându-le caprele și iezii.

Deși se trezește devreme, la 5:30 dimineața, ea spune că s-a obișnuit cu acest program.

Tatăl său, Massimiliano Melis, afirmă că mediul montan o poate învața pe Fiammetta importanța adaptabilității la diverse situații, de vreme ce este important atât studiul, cât și cunoașterea vieții reale, din natură.

Fără niciun dubiu, Fiammetta Melis reprezintă un exemplu de adaptare și creativitate în perioada în care școlile au fost închise în regiune, iar povestea ei a captat atenția publicului și a devenit o sursă de inspirație pentru mulți.