Peste 2300 de copii din capitală s-au îmbolnăvit de viroze doar într-o săptămână

Peste 2300 de copii din capitală s-au îmbolnăvit de viroze doar într-o săptămână

0
//
15.02.2018

Peste 2300 de copii din Capitală, dintre care aproape 56 la sută preşcolari, au ajuns la medic cu viroze pe parcursul săptămânii trecute, arată datele Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, informează MOLDPRES.

Peste 2300 de copii din capitală s-au îmbolnăvit de viroze doar într-o săptămână

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută în Capitală au fost înregistrate 3 599 cazuri de infecţii respiratorii. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii de până la şase ani (1347 de cazuri), dintre aceştia peste 30 au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale.

Conform datelor Centrului de Sănătate Publică, numărul cazurilor de viroză în ultima săptămână a crescut cu 28,5%. În această perioadă, în municipiu s-au înregistrat 33 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 24 cazuri la copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul anului în municipiu au fost înregistrate 70 de cazuri de gripă.

Medicii epidemiologi atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Pentru a evita complicațiile, la apariția primelor simptome, copiii trebuie examinați de către medicul de familie sau pediatru. Aceștia vor prescrie tratamentul, în funcție de diagnosticul stabilit. 

Amintim că, medicamentele sunt compensate în proporție de 100% pentru toți minorii cu vârsta de până la 18 ani. Medicamentele sunt eliberate în farmacii, fără plată, doar în baza rețetei medicale speciale. Lista medicamentelor compensate o găsiți AICI

Sursa: moldpres.md