mamaplus

Pediatrul Mihai Craiu, către părinți: ”În perioada asta grea, NU lăsați copiii cu bunicii”

0
//
13.03.2020

Cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, în timpul pandemiei de coronavirus în lume, a fost explicată de medicul pediatru Mihai Craiu.

Mai exact, medicul a avertizat că părinții nu trebuie să își lase copiii la bunici, în timp ce școlile sunt închise din cauza răspândirii noului coronavirus.

„NU lăsați copiii în grijă la bunici”, este mesajul pe care medicul pediatru dorește să îl transmită părinților.

Potrivit medicului, copiii infectați au o simptomatologie ușoară, însă coronavirusul în cazul bătrânilor poate fi letal.

„Au venit vremurile dificile pe care le anticipam acum 6 săptămâni. A ne văita sau a face crize de afect nu folosește DELOC copiilor noștri.

Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decat la adulții. MORALA - acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copii în grijă la bunici.

COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate.”, a scris el pe pagina sa oficială de pe Facebook.