mamaplus

Opt bebeluşi au murit într-un incendiu la o maternitate

-
//
25.09.2019

Opt bebeluşi au murit în noaptea de luni spre marţi într-un incendiu izbucnit la o maternitate din Algeria. Alţi 11 copii şi peste 130 de adulţi au fost salvaţi în urma unei misiuni care a mobilizat zeci de maşini de pompieri.

mamaplus

Incendiul în care au decedat cei opt bebeluşi a izbucnit la ora 03:50 (02:50 GMT) într-un spital din Oued Souf, în nord-estul Saharei algeriene, a anunţat căpitanul Nassim Bernaoui, potrivit AFP.

„Deplângem, din nefericire, moartea a opt bebeluşi, unii arşi şi alţii asfixiaţi de fum”, a declarat el, prezentând condoleanţele sale şi ale guvernului către familiile victimelor.

Protecţia civilă a mobilizat zeci de camioane pentru stingerea incendiului, reuşindu-se aducerea sa sub control. Potrivit oficialităţilor, cauzele incendiului nu sunt cunoscute deocamdată.

Televiziunea algeriană a transmis că preşedintele Noureddine Bedoui a cerut deschiderea de urgenţă a unei anchete şi l-a trimis la faţa locului pe ministrul sănătăţii, Mohamed Miraoui. Este al doilea incendiu care afectează maternitatea din Oued Souf în ultimele 18 luni. În mai 2018, flăcările au cauzat însă doar pagube materiale.

Sursa