mamaplus

Odată cu creșterea temperaturilor, numărul persoanelor cu mușcături de căpușe s-a dublat

-
//
04.06.2019

Odată cu creșterea temperaturilor, numărul persoanelor, care ajung la Institutul de Urgență cu mușcături de căpușe, s-a dublat. Potrivit medicilor, dacă acum o lună, pe zi ajungeau câte cinci pacienți, acum se înregistrează peste 20 de adresări, zilnice. Specialiștii explică acest lucru prin faptul că temperaturile din această perioadă sunt favorabile pentru căpușe și atenționează oamenii să se protejeze. 

mamaplus

Solicitați sunt și medicii de la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Aceștia spun că în ultima săptămână s-a mărit numărul de adresări. Dermatologii spun că prin înțepătura unei căpușe infectate se pot transmite maladii grave.

Cea mai răspândită este boala Lyme, numită și Borelioză. Aceasta se manifestă printr-o eruptie roșie extinsă, circulară, iar simptomele sunt asemănătoare gripei.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, numărul persoanelor infectate cu această boală este în creștere. Dacă în anul 2017 au fost înregistrate 113 cazuri, atunci anul trecut, cifra a ajuns la 197.

Medicii recomandă purtarea hainelor de culoare deschisă, pentru a putea observa căpușa, iar în cazul înțepării, adresarea la medic pentru a primi tratament și a evita complicațiile.

Sursa: publika.md