mamaplus

O secție de Pediatrie, în carantină. Toți copiii au fost transferați într-un alt spital

-
//
16.06.2020

Secția de Pediatrie a Spitalului raional Căușeni închisă la carantină după ce doi angajați medicali care activau aici au fost diagnosticați pozitiv prin COVID-19. La moment toți copii din raion care necesită internare sunt transferați la Spitalul pentru copii “Valentin Ignatenco” din Capitală.

Regimul de carantină a fost instituit la data de 6 iunie, iar secția urmează să-și țină închisă ușile până în 19 iunie, după expirarea termenului de două săptămâini. Începând cu data de 29 martie și până în prezent în cadrul Spitalului raional Căușeni și-au sistat activitatea și alte secții după ce o parte din personalul medical a fost testat pozitiv prin COVID-19. 

Este vorba de secții precum cea de Terapie acută, Traumatologie, Reanimare, și chiar Materniatatea. După expirarea carantenizării secțiile spitalicești și-au reluat activitatea în regim normal. 

Potrivit unor infografice făcute publice de către Centrul de Sănătate Publică Căușeni, până la moment 70 de angajați ai sistemului medical din raion s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre aceștia 47,1% sunt asistenți medicali, 34,3% personal auxiliar și 18,6% sunt medici, aproape 23% sunt angajați ai Centrelor de Sănătate, circa 33% lucrează în Spitalul raional, iar cei mai mulți infectați sunt de pe ambulanță, procentul infectării ridicându-se la 44,2%. 

Andrei Kazaciok șeful Centrului de Sănătate Publică Căușeni spune că la data de 14 iunie curent raionul Căușeni avea în total 245 de cazuri confirmate de COVID-19, 178 dintre acestea s-au tratat deja, iar 4 oameni au decedat.