mamaplus

O mamă și-a abandonat copilul de 4 ani în plină stradă. Polițiștii au pornit pe urmele ei

-
//
23.07.2021

Un copil de patru ani a fost abandonat de mamă în mijlocul unei străzi. Ultimele cuvinte pe care copilul le-a auzit de la mama lui au fost că merge să-i cumpere un covrig și că îl roagă să o aștepte. Câțiva oameni l-au observat pe băietelul care stătea deja de ceva vreme pe stradă, nesupravegheat și dezorientat. Așa că au sunat la 112. Cazul a avut loc în orașul Galați din România.

Polițiștii ajunși la fața locului nu au putut afla informații de la micuț. În plus, la nivelul județului nu era înregistrat niciun caz de dispariție. După ore întregi de cercetări, oamenii legii au dat de mamă, care se întorsese acasă, la iubitul ei, la aproximativ 60 de kilometri de oraș.

Individa a fost reținută pentru 24 de ore, iar vineri va fi dusă în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

“Femeia în vârstă de 29 de ani, domiciliată fără forme legale în comuna Cudalbi, din județul Galați, s-a deplasat în municipiul Galați, unde și-a abandonat propriul copil, în vârstă de 4 ani”, susține agentul șef principal Ciprian Stoica, purtător de cuvânt IPJ Galați.

“Aceasta a precizat că și-a abandonat copilul deoarece nu are resurse financiare pentru a-i asigura buna creștere și pentru faptul că mama ei este foarte agresivă, atât cu ea, cât și cu copilul. Copilul manifestă un comportament agresiv față de dumneaei, o lovește”, a mai precizat Camelia Todorovici, avocat din oficiu.

Copilul a fost asistat tot timpul de un psiholog, împreună cu un asistent social. În acest moment, copilul a fost preluat în regim de urgență și este plasat la un asistent maternal profesionist

Femeia este acuzată de abandon de familie.