mamaplus

O mamă a fost condamnată la închisoare pe viaţă, după ce şi-a ucis copiii

-
//
04.11.2021

O femeie din oraşul Solingen, vestul Germaniei, a fost condamnată joi la închisoare pe viață după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei şase copii ai săi, toți cu vârste cuprinse între unu şi opt ani. Tribunalul din oraşul Wuppertal a recunoscut "circumstanțe agravante" şi a condamnat-o pe femeie, în vârstă de 28 de ani, la cea mai grea pedeapsă în Germania. Acest lucru exclude practic eliberarea ei înainte de cel puțin 15 ani.

Drama a avut loc pe 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal. Femeia a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul micului dejun pentru ca ei să adoarmă.

Fiul cel mare al femeii a supraviețuit acțiunilor mamei sale, nefiind acasă. În timpul procesului, acuzarea a susținut că ea a sedat mai întâi copiii şi apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.

Polițiştii anchetatori cred că văzând o fotografie a soțului ei cu o nouă parteneră a fost incidentul ce a motivat crima care a şocat Germania. Apoi ea i-a trimis un mesaj că nu-i va mai vedea pe copii din nou.

Judecătorul la rândul său a urmat pe deplin teza parchetului, potrivit căreia acuzata Christiane K. şi-ar fi ucis copiii mai ales din "decepție, furie şi disperare". Lumea ei s-a prăbuşit după ce a descoperit o fotografie a soțului său - de care era despărțită de un an - împreună cu noua sa parteneră.

"Viața ei s-a schimbat dramatic în acel moment", a declarat preşedintele tribunalului Jochen Kötter. ''Ea nu a putut să suporte" şi a vrut să-şi pedepsească soțul, a adăugat el.

Corpurile copiilor au fost descoperite în paturile lor la 3 septembrie anul trecut. Femeia a insistat că un intrus a pătruns în casa ei, a legat-o şi a forțat-o să trimită mesaje chat înainte de uciderea copiilor.

Experți psihiatri nu au găsit nicio dovadă a unei boli mintale grave. Apărarea a cerut eliberarea pe motiv că rămân îndoieli dacă clientul său a comis crimele.

Instanța a constatat că Melina, 1 an, Leonie, 2 ani, Sophie, 3, Timo, 6 şi Luca, în vârstă de 8 ani, au fost ucişi de mama lor, care ulterior s-a aruncat în fața unui tren în gara centrală din Dusseldorf dar a supraviețuit tentativei de suicid, scrie Agerpres.

Ea îşi trimisese fiul cel mare, care a supraviețuit nevătămat, la bunica sa.